Ce tip de tensiometru mecanic sa alegi pentru cabinetul medical?

tensiometru mecanic

Folosim un tensiometru pentru a masura tensiunea arteriala si pulsul la nivelul bratului, mai exact, presuinea sangelui cu care trece prin vasele de sange. Tensiometrul este un aparat usor de utilizat, mecanic sau digital. Gasiti tensiometrul mecanic cu functii variate de la producatori europeni.

Cum alegi un tensiometru?

Tensiometrul manual sau mecanic pentru cabinetul medical, este dotat cu manseta si garou si se utilizeaza impreuna cu un stetoscop. Acest tip de tensiometru ar fi mai greu de utilizat acasa, in aceasta situatie fiind recomandat tensiometrul digital.
Un alt criteriu de alegere a tensiometrului este locul unde se aseaza pentru masurarea tensuinii: pe brat sau la incheietura. Ambele modele functioneaza dupa aceleasi standarde, insa este nevoie de atentie in momentul pozitionarii acestuia pentru a arata valorile corecte. In cazul persoanelor care sufera de boli care duc la pierderea elasticitatii vaselor de sange, este recomandata folosirea tensiometrului de incheietura.

Modele de tensiometru mecanic

Va prezentam 3 modele de tensiometre mecanice care ofera avantaje distincte. Fie ca doriti sa faceti examinari complexe sau o utilizare cat mai usoara, la ZetMedical gasiti tensiometre cu functii diverse.

Tensiometru mecanic cu manometru la para Cromat si stetoscopTensiometrul mecanic cromat cu manometru la para si stetoscop

Acest tip de tensiomatru este perfect pentru utilizarea in cabinetul medical decoarece se poate realiza o examinare mult mai precisa. Manseta are marcaj de pozitionare pe artera si se fixeaza usor avand un sistem de prindere tip „velcro” pentru a fi cat mai comoda pacientului. Are manometru cromat si para de cauciuc prevazuta cu maner ergonomic din inox, pentru uşurinţa manevrării cu o singură mana. Mai multe detalii aici.

Tensiometru mecanic copii RIESTER Babyphon - RIE1430Tensiometrul mecanic pentru copii RIESTER Babyphon

Este realizat special pentru copii de catre Riester, brand cu indelungata activitate in domeniul medical. Puteti fi siguri de calitatea si standardele inalte pe care le promte. Tensiometrul vine cu 3 mansete cu marimi diferite pentru o examinare cat mai precisa si cat mai comoda. Are un maner de sustinere pentru para din inox, microfiltru pentru supapa de aer care prelungeste durata de ciata a tensiometrului. Aflati mai multe detalii despre produs aici.

Tensiometrul mecanic Shock-Proof Riestertensiometru mecanic

Avantajul acestui model este rezistenta a socuri, fiind astfel, realizat pentru a fi folosit si in conditii extreme. Prevazut cu racord tub din metal cu filet la partea de sus a carcasei pentru schimbarea rapida a mansetei. De asemenea, manometrul are  indicatoru fluorescent rosu pentru ca citirea sa fie cat mai usoara in orice conditii. Aflati mai multe detalii aici.

Masurarea corecta a tensiunii arteriale

In continuare va prezentam cateva sfaturi pentru masurarea corecta a tensiunii arteriale. Indiferent ca tensiunea este masurata cu aparate electronice sau cu mercur, este nevoie sa fie respectate cateva reguli pentru ca valorile afisate sa fie cele corecte. Acestea sunt urmatoarele:

  1. Inainte sa va masurati tensiunea arteriala faceti 5 minute de repaus, sezand.
  2. Bratul pe care se aseaza manseta sa fie la nivelul inimii.
  3. Evitati fumatul cu 15 minute inaintea masuratorii.
  4. Evitati consumul de cafea cu o ora inainte de masuratoare.
  5. Nu se administreaza stimulente adrenergice.
  6. In cazul pacientilor peste 65 de ani, diabetici sau sub tratament antihipertensiv tensinea arteriala se va masura si in picioare (ortostatism), imediat si la cateva minute dupa schimbarea pozitiei.

Cum citesti valorile pe care le arata?

Tensiometrul digital arata ca prima valoare – presiunea sistolica, cea care masoara presiunea exerctata asupra peretilor arterial cand inima se contracta, iar valorile normale, in cazul unui adult sanatos, sunt cuprinse intre 100-130 mm coloana de mercur (Hg). Presiunea diastolica este afisata chiar sub cea sistolica, si indica presiunea exerctata asupra peretilor arterial cand inima se relaxeaza intre doua contractii, iar valorile normale sunt sub 85 mmHg. In cazul in care valorile sunt afisate valori mai mici de atat, poate fi vorba de hipotensiune, iar valorile mai mari aratand hipertensiune.

ZetMedical distribuie aparatura si dispozitive pentru cardiologie. Gasiti tensiometre mecanice pentru copii, pentru adulti si pentru obezi. Avem cel mai bun raport calitate-pret de la producatorii finali pentru a asigura clientilor nostri calitate, conditii comerciale si preturi cat mai competitive si avantajoase.

Va asiguram ca toate produsele noastre: aparatura medicala, consumabile medicale si mobilier, indeplinesc cerinţele Directivei pentru dispozitive medicale 93/42/CEE. Producatorul are implementat sistemul de management al calitatii EN ISO 9001:2000 sau SR EN 13485/2004;

Livrare rapida in toata tara si gratuita la comenzile de peste 300 de Ron.

Foto: www.unsplash.com

Lasă un răspuns

Call Now Button