Manusi chirurgicale din latex sau nitril – cum le alegem?

manusi chirurgicale
Manusile medicale au un rol extrem de important in protectia pacientului si a medicului in timpul examinarilor sau al interventiilor chirurgicale. Exista trei tipuri de manusi chirurgicale sau pentru examinare. Ele se utilizeaza in functie de activitatea pe care o desfasoara medicul.

Puteti alege manusi chirurgicale realizate din trei tipuri de material: latex, nitril sau vinil. Primele doua ofera dexteritate si protectie maxima impotriva microbilor si bacteriilor. Manusile din latex sunt printre cele mai utilizate in examinarea medicala. Acestea nu afecteaza simtul tactil. Se muleaza foarte bine pe maini, se pot fixa pe piele si au un nivel ridicat de elasticitate si au o rezitenta mare la strapungere. Astfel, pot fi manevrate ustensile mici si ofera posibilitatea de a ajunge in zone greu accesibile. Acestea asigura, de asemenea si protectie chimica.

Manusile din nitril vin in sprijinul celor care dezvolta alergii la contactul cu latexul. Totusi, daca alegeti manusile din latex nepudrate veti avea un grad de confort mai mare. Acesta este un avantaj important al nitrilului, care devine din ce in ce mai utilizat la scara larga. Manusile din nitril prezinta o elasticitate aproximativ la fel de mare ca cele din latex. Atuul lor este faptul ca asigura o rezistenta chimica si de perforare superioara celor din latex. Un alt mare atu al acestui tip de manusi este bariera inalta de protectie impotriva bacteriilor si a substantelor chimice.

Un al treilea tip de manusi sunt cele din vinil. Ele sunt utilizate pentru examinarile de rutina unde riscurile sunt mult mai reduse deoarece au o protectie limitata. Se recomanda ca fiecare tip de manusi, in functie de materialul din care este confectionat, sa fie utilizat in cazurile pentru care au fost concepute.

O data ce v-ati fixat scoul utilizatii manusilor medicale, va incurajam sa descoperiti toata gama in magazinul nostru, la sectiunea Consumabile medicale. Profitati de preturile avantajoase pentru manusi chirurgicale si de reduceri, iar noi va asiguram transport gratuit la comenzile de peste 300 Ron.

Foto: www.freepik.com

Lasă un răspuns

Call Now Button