Ce inseamna Purificare prin sistem osmoza inversa – Dictonar termeni

PURIFICARE PRIN SISTEM OSMOZA INVERSA
Prin procesul PURIFICARE PRIN SISTEM OSMOZA INVERSA se obtine asa numita apa pura, fiind filtrate pana la 98% din impuritatile organice si anorganice, cu grosimi de pana la 0,0001 microni. Procesul de Purificare prin sistem osmoza inversa are si rolul de a imbunatati gustul si proprietatile apei. Toate sistmele noastre au ca standard in ultima etapa un filtru de remineralizare pentru redarea mineralelor naturale ale apei.
Generalitati

Este cel mai complet sistem de filtrare posibil fiind folosit inclusiv in filtrarea, nitratilor, insecticide, pesticide, etc. Purificare prin Sistem Osmoza Inversa, este o tehnologie de filtrare folosita pentru a elimina in proportie de pana la 98,8% impuritatile (organice sau anorganice) precum si sarurile dintr-un lichid.

Acest lucru este obtinut cu ajutorul membranei osmotice, care este “inima” sistemului de filtrare. Dupa mai multe prefiltre care au rolul de a elimina grosier impuritatile si substantele chimice din apa intrata in sistemul de filtrare. Lichidul ajunge la membrana osmotica, aceasta filtrand apa de substante cu grosimi de pana la 0.0001 microni – in aceasta etapa este obtinuta apa pura. La finalul intregului proces, pentru o imbunatatire a gustului, filtrul de minerale, va reda apei, mineralele benefice organismului.

Trebuie mentionat ca pentru finalizarea procesului osmotic, presiunea de intrare a apei in instalatia de osmoza trebuie sa fie de minim 3bar. In cazul in care nu aveti aceasta presiune minima de intrare, este necesara achizitionarea sitemului de osmoza cu pompa de presiune inclusa.
In comparatie cu sistemul de Osmoza Inversa, sistemul de filtrare prin Ultrafiltrare, filtreaza dimensiuni ale particulelor de pana la 0,01 microni.
Apa obtinuta prin osmoza inversa este apa pura in cel mai adevarat sens al cuvantului.

Componentele sistemului de Purificare prin Sistem Osmoza Inversa:

In functie de sistemul ales, statiile de osmoza distribuite de compania noastra au in componenta mai multe etape de filtrare:

Filtru PP (PolyPropilene filter) – realizat din polipropilena, are rolul de a filtra lichidul grosier de particule cu dimensiuni de pana la 5 microni – particulele de rugina, par uman, noroi, praf, etc.

Filtru CTO (Chlorine Taste and Odor remove) – realizat din carbon masiv extrudat, indeparteaza mirosurile, impuritatile si clorul din apa, avand capacitate de filtrare de pana la 5 microni. Are si rolul de protectie a membranei osmotice datorita retinerii compusilor chimici de clor, care pot scurta durata de viata a acesteia.

Filtru GAC (Granular Activate Carbon) – realizat din carbune alimentar presat, are rolul de a indeparta resturile de clor si de alti compusi chimici nedetectati de CTO;

Filtru TFC (Thin Film Composite – membrana osmotica) – realizata din poliamida unui strat de polimer termoplastic, are rolul de a filtra pana la 0.0001 microni. Elimina pana la 99% din saruri si substante dizolvate, precum si bacterii si virusi, rezultand apa pura.

Filtru GAC 33 (Granular Activate Carbon) – realizat din carbune alimentar presat, are rolul de a imbunatati gustul apei si de a retine urmele de substante chimice.

Filtru MS33 (Mineral Stone) – filtru realizat din straturi multiple de minerale. Este introdus la finalul procesului de filtrare, avand rolul de a imbunatati calitatile apei si de a-i reda toate mineralele eliminate in urma procesului de osmoza inversa.

Lampa UV – lampa ultravioleta, este un filtru non invaziv cu rolul de a filtra ultimele urme de virusi si microorganisme.

Filtru RI (Rasini Iodate) – filtru realizat din nuca de cocos si rasini iodate. Absorbe urmele de clor si de a filtra virusii care ar putea aparea dupa procesul de osmoza. In functie de optiunile fiecarui client se poate alege lampa UV sau filtru RI. Lampa UV are o rata de eliminarea virusilor mai mare decat RI.

Filtru FIR (Far Infrared Rayes) – filtru realizat dintr-o ceramica speciala care genereaza aceeasi oscilatie a moleculelor apei ca si razele de infrarosu indepartat, imbunatatind absorbtia de oxigen a moleculelor apei.

BENEFICII FILTRU FIR:

Activeaza moleculele de apa din corpul uman.
Imbunatateste nivelul de oxigen din sange.
Imbuntateste circulatia sangelui prin eliminarea grasimilor si toxinelor din sange.
Reduce nivelul de aciditate al organismului
Imbunatateste functionarea sistemului nervos.

Avantaje pentru Purificare prin Sistem Osmoza Inversa:

Nu polueaza mediul inconjurator, deoarece nu rezulta nici un compus chimic in urma procesului osmotic.
Agentii rezultati in urma procesului de filtrare nu sunt retinuti in interiorul filtrelor ci sunt eliminati in exterior.
Sunt eliminate toate metalele grele din apa.
Sunt eliminati toti nitratii rezultati in folosirea pesticidelor si ierbicidelor in agricultura.
Este cel mai facil mod de a obtine apa pura in interiorul casei dvs..
Se imbuntateste simtitor gustul si mirosul apei filtrate in acest mod. Prin procesul de osmoza se elimina toate substantele nedorite din apa – clor, nitrati,metale grele, sedimente, etc..
Se imbunatateste inclusiv aspectul vizual al apei (turbiditatea).
Apa obtinuta in acest fel nu contine bacterii.
Sunt sisteme compacte, usor de instalat.
Cost de productie al apei foarte scazut.
Din acest moment puteti folosi apa hiperfiltrata nu doar pentru baut, dar si pentru pregatirea mancarurilor si bauturilor dvs. preferate.
Fara consum de energie.

Foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Call Now Button