Inel pesar – Dictionar Medical

Inel pesar – un instrument care permite corectarea unor anomalii de pozitie a uterului (retrodeviatia, histeroptoza).

Un pesar este un inel de cauciuc mai mult sau mai putin flexibil, de dimensiuni adaptate. Introdus in vagin in asa fel incat colul uterin sa proemine in centru, el indreapta uterul. Purtatul unui pesar este recomandat atunci cand operatia de prolaps uterin (coborarea uterului) este contraindicata (de exemplu la femeile in varsta, din cauza contraindicatiilor anestezice). Inelul pesar mai poate fi indicat si in cazul pacientelor cu pozitie anormala a uterului fie congenital fie traumatic.
Totusi, aceasta terapie nu se poate aplica tuturor pacientelor din cauza particularitatilor patologice care tin de fiecare caz. Riscurile folosirii pesarului sunt mult mai putine comparativ cu interventiile chirurgicale si, conform studiilor, 50% dintre femei care au un inel pesar sunt multumite de rezultate si continua tratamentul. Este important de mentionat ca un pesar necesita o supraveghere medicala regulata.

Pesarul este fabricat din material polimeric, elastic, biologic inactiv, din silicon, nu contine latex. Datorita compozitiei, inelul pesar isi pastreaza calitatile fizice chiar si dupa numeroase dezinfectii chimice si termice. Constructia acestuia permite sustinerea corecta a organelor genitale interne.
Corectia conservativa a prolapsului organelor genitale contribuie la imbunatatirea calitatii vietii pacientelor.

Gasiti inelul pesar din silicon – autoclavabil in magazinul ZetMedical.

Lasă un răspuns

Call Now Button