Cum iti masori corect glicemia?

cum iti masori glicemia corect
Glicemia reprezinta concentratia glucozei in sange. Aceasta este preluata in urma procesului de digerare a alimentelor care contin carbohidrati. Glucoza are un rol important in buna functionare a creierului. Glicemia normala este cuprinsa intre 70 si 140 mg/dl. O valoare a glicemiei care nu scade sub 125 mg/dl este considerata hiperglicemie, adica diabet. Nu este nevoie sa ai diabet pentru a fi preocupat de nivelul zaharului din sangele tau.

In acest articol vei afla cum sa iti masori corect glicemia. Vei avea nevoie de:
Glucometru – un dispozitiv electronic care masoara glicemia din sange. Valorile sunt aratate in mg/dl adica in miligrame per decilitru
Teste de glicemie – benzi care absorb mostra de sange si sunt introduse in glucometru. O valoare de 102 se citeste ca 102 miligrame de glucoza intr-un decilitru de sange(102 mg/dl)
Dispozitiv de intepare – pot veni la pachet cu glucometrul.

Cum utilizezi glucometrul?
  1. In primul rand, este nevoie de o igiena corespunzatoare a mainilor. Spala-te pe maini cu apa calda si sapun pentru a elimina urmele de mancare de pe maini. Acestea pot influenta rezultatele oferite de aparat.
  2. Apoi, inteapa degetul cu ajutorul dispozitivului de intepare si aplica picatura de sange pe testul pentru glicemie. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca intepatura pentru recoltarea picaturii de sange sa fie facuta e degetul mijlociu sau inelar, niciodata pe ce mic din cauza faptului ca are pielea mai sensibila.
  3. Introdu testul in aparat si in doar 5 secunde obtii rezultatul. Pentru o monitorizare constanta, noteaza-ti valorile inregistrate intr-un carnetel.
Sfaturi pentru teste mai confortabile

– Mainile trebuie sa fie curate si uscate
– Evita durerea de dupa testare facand intepatura pe partea laterala a varfului degetului
– Tine pielea intinsa si apasa puternic dispozitivul de intepare in piele pentru o adancime de penetrare cat mai mica
– Schimba degetele zilnic

Ce tipuri de teste exista pentru monitorizarea glicemiei?

Testul „inainte de masa” – te ajuta sa vezi valorile glicemiei inainte de a manca. Poti monitoriza felul in care lucreaza insulina sau medicamentele pe care le folosesti.
Testul „dupa masa” – se realizeaza inainte cu 1 sau 2 ore dupa masa. Foarte util pentru a monitoriza cum iti influenteaza anumite feluri de mancare nivelul glicemiei.

Iti stam la dispozitie cu aparate Codefree pentru monitorizarea glicemiei si teste. Pentru a depozita in siguranta dispozitivele iti recomandam o borseta termoizolanta.
La ZetMedical gasesti aparatura medicala, consumabile variate, mobilier medical modern si textile.

Lasă un răspuns

Call Now Button