Cum poate salva vieti un defibrilator automat?

defibrilator automat

Defibrilarea este o procedura medicala pentru tratarea disritmiilor cardiace ca fibrilația ventriculară (VF) și tahicardia ventriculară neperfuzantă (VT). Se administreaza o doza terapeutica de curent electric in zona inimii cu ajutorul unui defibrilator. Acest aparat poate fi extern, transvenos sau implantat. In acest articol veti afla ce avantaje prezinta un defibrialtor extern automat (AED).

Ce este un defibrilator extern automat?

Un defibrialtor extern automat este capabil sa recunoasca automat aritmiile care se trateaza si sa produca, in mod succesiv, doza potrivita de curent electric.

Cum se utilizeaza un defibrilator automat?

Defibrilatorul se utilizeaza in situatii de urgenta, de aceea sunt indicati anumiti pasi pe care trebuie sa-i luam in considerare inainte de a-l utiliza. Este important sa se actioneze in priele 5 minute de la pierderea constiintei. Sansele de supravietuire scad cu 7-10% cu fiecare minut de intarziere.

 • Verifiati starea de constiinta a persoanei.
 • Chemati ajutor daca sunteti singur.
 • Verificati respiratia.
 • Anuntati salvarea. In timp ce asteptati, dezgoliti pieptul victimei si incepeti masajul cardiac facand compresiune in centrul toracelui in ritmul de 2/secunda.
 • Utilizati defibrilatorul daca il aveti la indemana. Urmati indicatiile transmise de aparat prim comanda vocala.
 • Scoateti electrozii din ambalaj, indepartati foliile de protectie si plasati-i conform schitei de pe ambalaj sau de pe electrozi.
 • Asigurati-va ca nimeni nu atinge victima in timp ce defibrilatorul ii analizeaza ritmul inimii.
 • Urmati instructiunile aparatului care va va comunica daca trebuie sa administrati un soc sau sa continuati masajul cardiac. Daca este nevoie, aparatul va va comunica sa apasati butonul declansator. Continuati resuscitarea cardio-pulmonara pana cand salvarea ajunge la fata locului sau pana cand victima incepe sa respire normal.
Avantajele defibrilatorului automat
 1. Reduce semnificativ timpul de reactie, fiind nevoie de doar doua miscari: deschiderea aparatului si aplicarea electrozilor.
 2. Creste sansele de supravietuire ale victimei.
 3. Poate fi folosit de oricine, de persoane fara studii in medicina, chiar si de un copil de 10 ani.
 4. Detecteaza automat aritmiile inimii si producand doza de curent electric necesara.
 5. Un aparat din noua generatie a defibrilatoarelor cu tehnologie avansata.
 6. Este portabil. Poate fi transportat cu usurinta la victima.

Descoperiti toata gama de defibrilatoare disponibila la Zetmdeical. Producatorul european garanteaza calitate inalta.

Lasă un răspuns

Call Now Button